Op het Leefgoed is altijd wat te doen. En voor elk wat wils.

Op het Leefgoed is altijd wat te doen, zowel op culinair, muzikaal als op cultureel gebied.

Dit gebeurt in Restaurant & theehuis De Dames, op het Leefgoed of in de oude steenoven De Olifant.

Veel activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor betaalde evenementen dient u vooraf te reserveren.

U kunt via deze agenda doorklikken naar een activiteit, voor meer informatie of om een plaatsje te reserveren. Informatie over varen op de IJssel met een orginele ijsselaak vindt u hier.

Bellen mag ook: 0180 - 323 414


Leefgoed Agenda 

- MAART -

Hele maand

Restaurant De Dames Around the World

Twee wekelijks een 5-gangen een Metropool menu voor maar  € 25,00 RESERVEREN

Jakarta blijft topic bij De Dames tot en met zondag 25 maart. Een culinair bezoek aan Kaapstad begint woensdag 28 maart.

 

Donderdag 29 maart

Fresh Fish Spring Market georganiseerd met Schmidt Zeevis: Fly Shoot Fish in De Kas.

Helaas VOL geboek

 

- APRIL -

Hele maand

Restaurant De Dames Around the World

Twee wekelijks een 5-gangen een Metropool menu voor maar  € 25,00

Ons culinaire bezoek aan Kaapstad loopt tot en met zondag 8 april. Parijs volgt woensdag de 11e tot en met zondag 22. We eindigen onze wereldreis deze maand vanaf woensdag 25 april met een kort verblijf in Ho Chi Min.

 

Zondag 1 en maandag 2 april: Pasen

Familiebrunch met kinderactiviteiten in De Kas.

Eieren zoeken en beschilderen.

Aanvang 11 uur.

Deelname € 24,50 p.p.

Kinderen tot 12 jaar € 15,00

Helaas VOL geboekt

 

Zondag 15 april: In de Knop Festival

Try-out van het ‘In de Knop’ festival georganiseerd door Werkgroep ‘Groen&Plekken’ op het Leefgoed  van 12 tot 16 uur. Muziek, kunst, poëzie, natuur, cultuur. Met verkiezing van de Dichter bij Zuidplas.

 

Vrijdag 20 april: Ladies Night

Diverse kramen en activiteiten voor de dames, muziek op het terras, live bereiding van culinaire lekkernijen! In De Kas.

 

- MEI -

Zondag 13 mei: MOEDERDAG

Amuse-ment voor Moeders (kleine smaakvolle gerechten) in De Kas 

Opening 1e lustrum BEELDENTUIN (geopend wo t/m zo 11.00 -18.00 uur) tot en met 1 juli.

 

Zondag 20 en maandag 21 mei: Pinksteren Montmartre aan de IJssel Kunst-/creaties-markt en lekkere Culirariteiten uit de keuken van De Dames op Leefgoed de Olifant.

Opening met eenacter KUNST door Mooi Weer & Zo  (eventueel 2e voorstelling in de middag) in De Kas (18+).

Wilt u aan Montmartre aan de IJssel deelnemen?

 

- JUNI -

Hele maand BEELDENTUIN

Deelnemen in 2019

Zondag 17 juni: Vaderdag

Flintstone steak in De Kas 

 

Donderdag 28 juni

Fresh Fish Summer Market met Schmidt Zeevis: Platvis in De Kas.

 

- JULI -

Zondag 1 juli

Zomer Matinee

Voorstelling HET HUWELIJKSAANZOEK,

Drie acteurs sluiten de Beeldentuin af met een stuk

bij of in De Kas (18+)

Einde Beeldentuin

 

Zondag 29 juli

Bourgondische avond met muziek van een echte Troubadour! in De Kas

 

- AUGUSTUS -

Zondag 26 augustus

Op Mosselevaert  Onbeperkt mosselen eten op de IJssel aan boord van Den Onthaestingh RESERVEREN

 

- SEPTEMBER -

Zaterdag 8 en zondag 9 september

Open Monumentendagen

 

Zaterdag 22 september

Bio-oogstfeest! Kramen met biologische streekproducten in De Kas. Proef, ruik, kijk, probeer! Schmidt Zeevis verzorgt schaal,- en schelpdieren.      

 

- OKTOBER - 

Oktober: High Tea maand in De Dames

 

Vrijdag 12 oktober

For Men Only! Er draait iets aan het spit, vuurkorven branden, het hout wordt gehakt! Er is bier en whisky …. in De Kas

 

Zaterdag 20 oktober

Marjolein Meijers! Herfst Matinee.

Schuift u ook lekker aan in De Kas?

 

- NOVEMBER -

November: Wildmaand in de Dames! De hele maand proeven van wat de jacht ons brengt!

 

Zondag 4 november

Wild en Wijn proeverij Mooie combinaties in De Dames

 

- DECEMBER -

Donderdag 13 december

Fresh Fish Winter Market met Schmidt Zeevis: Wintervis in De Dames

 

Maandag 24 december

Kerstdiner dansant met live muziek in  Steenoven de Olifant. Wees op tijd met reserveren, want de plaatsen zijn beperkt.

 

Maart 2018

Paasbrunch in De Kas groot succes; nu al volgeboekt

Dat is jammer voor andere bezoekers. Wilt u toch lunchen of dineren op Leefgoed de Olifant tijdens de Paasdagen, dan is restaurant De Dames gewoon geopend. Aanrader is het heerlijke 5-gangenmenu voor slechts 25 euro p.p. Of de High tea. Wilt u zeker zijn van een plekje? Reserveer dan wel snel. Bel 0180-323 414, of email

Lees meer »
Januari 2018

Vier keer Mooi Weer & Zo in 2018

Met de voorstelling Lunch tijdens Moederdag 2017 kon het publiek kennismaken met gezelschap Mooi Weer & Zo. Dit optreden smaakte naar meer. De Kas biedt letterlijk meer speelruimte, niet alleen voor vergaderingen en recepties, maar ook voor culturele evenementen, zoals toneel matinees.

Lees meer »
December 2017

Agenda 2018 is rond

Net als vorige jaar is er buiten de kaart voor de maanden februari, maart en april een 5 gangen-menu. Dit wisselt om de 2 weken. De gerechten nemen u mee de wereld rond. De thema’s zijn de zeven metropolen van Sidney in Australië tot en met Ho Chi Min in Vietnam.

Lees meer »
November 2017
Oktober 2017

WinterAgenda 2017/2018 is uit

Op leefgoed.nl/agenda vind u deze nieuwe WinterAgenda met beproefde activiteiten. We gaan het jaar uit met het High Tea novembervoordeel om nog even met uw vrienden of familieleden bij elkaar te komen voordat de drukke feestperiode eraan komt. Voor de liefhebbers Een gezellige wildproeverij met levende muziek en natuurlijk een reprise van het fantastische Kerst dansant in steenoven de Olifant met als muzikale gastheer crooner Raymond. Vergeet niet bijtijds te reserveren, want vol=vol.

Lees meer »
September 2017

Tuinderskas in plaats van tent op locatie De Zander

Maandag 25 september zijn de palen geslagen voor een nieuwe vergaderlocatie op Leefgoed de Olfant. Deze vervangt de grote tent op locatie De Zander die daar voor groepsbijeenkomsten werd gebruikt. De Kas is bedoeld voor gezelschappen die het leuk vinden in het groen te vergaderen of om een andere reden samen willen komen. Het Leefgoed wil er, om in stijl te blijven, decoratieve kruiden en eetbare bloemen laten groeien die de keuken van het restaurant kan gebruiken.

Lees meer »

Open Monumentendagen geslaagd ondanks regen

Net als vorig jaar waren de grote spandoeken met historische foto's als eyecatchers neergezet. Dit jaar kon behalve voormalige steenoven De Olifant, dat een Rijksmonument is, ook een bezoek worden gebracht aan Den Onthaestingh. En net als vorig jaar was het programma afgestemd met de stichting Steenovens Klein Hitland die ook rondleidingen verzorgden bij de vier oven van de voormalige steenplaats van de familie Mijnlieff.

Lees meer »
Juni 2017

Open Schip op historische ijsselaak Den Onthaestingh

De historische ijsselaak, of ijsseltsjalk Den Onthaesting van Reederij de IJsel heeft dankzij Leefgoed de Olifant een nieuwe thuishaven voor haar chartertochten. De thuishaven van deze ijsselaak was Oudewater, maar dit gaf teveel beperkingen. Vanwege de historische en organisatorische raakvlakken zorgde stichting Leefgoed de Olifant ervoor dat er een nieuwe thuisbasis kwam bij Leefgoed de Olifant aan de Ver-Hitlandse werkhaven.

Lees meer »

Montmartre aan de IJssel wordt groter

Dit evenement vindt tegelijkertijd met Pinkst'Art plaats. Een van de deelnemers aan Pinkst’Art, Corrie Thonissen uit Deest, exposeert op het Leefgoed met schilderijen van koeien. Verder kunnen bezoekers de Leefgoed Beeldentuin 2017 zien die tot en met zondag 25 juni duurt.

Lees meer »
Mei 2017

Moeder verwennen met theaterlunch bij De Dames

De voorstelling die wordt gespeeld door twee leden van het toneelgezelschap dat normaal optreedt in hun cafétheater in Rotterdam, duurt ongeveer 40 minuten. Na de lunch die van 12.30 uur tot 14.30 uur duurt, krijgen de moeders een goodie bag en is er gelegenheid om de nieuwe Beeldentuin te bezoeken.

Lees meer »

Den Onthaestingh zoekt bemanning

De stichting kan het varend erfgoed ijsselaak Den Onthaestingh alleen in de vaart houden door te varen met betalende passagiers. De bemanning bestaat uit vrijwilligers die uiteraard de nodige papieren moeten hebben. Vind u het leuk om met zo'n historisch schip te varen, dan kunt u contact opnemen met Wim of Corry Knol via info@reederijdeijssel.nl.

Lees meer »

Den Onthaestingh krijgt aanlegplek van Leefgoed de Olifant

Stichting Leefgoed de Olifant en stichting Het Varend IJsselschip, dat opereert onder de naam Reederij de IJsel, hebben beide als doel hun erfgoed te behouden. Den Onthaestingh is een zogenaamde ijsselaak. Dit scheepstype werd vroeger gebruikt voor de aanvoer van ondermeer zand naar de steenplaatsen. Dit werd gemengd met de slib uit de IJssel om er die klei van te maken waarvan ijsselstenen werden gebakken.

Lees meer »
April 2017

Deelnemers aan Beeldentuin bekend.

De kleurrijke beelden van Tabak & Naus vielen zo goed bij het publiek in de smaak, dat ze ook deze editie meedoen. Ook de Spaanse Paz Sanz met haar levensgrote negroïde vrouwen in keramiek laat zich voor een tweede keer zien. We zijn er trots op dat we Leo Jongenotter en zijn dochter Myrthe over de streep hebben kunnen halen mee te doen. Ze maken prachtige kunstwerken van gelast staal. Roboodt is een bekende op Hitland. Hij exposeerde in de steenovens op Klein Hitland en maakte daar spraakmakende installaties. Nu komt hij met zijn werk dat veel glas en lood bevat naar het Leefgoed. Tot slot doet de ingetogen Nelly Geluk mee. Ze werkt met diverse materialen, hoofdzakelijk keramiek.

Lees meer »

Nieuw seizoen, nieuwe kaart

Een nieuwe lente is begonnen. Daarmee verandert het aanbod van dagverse producten, die we zoveel mogelijk uit onze regio halen. En het zonnetje verandert uw lekkere trek in frissere gerechten. Onze chefkok Erwin de Visser heeft daarom een aantal nieuwe culinaire hoogstandjes op de menukaart gezet die u moet proeven!

Lees meer »
Februari 2017

Agenda 2017 is rond

Het bestuur van stichting Leefgoed de Olifant doet er alles aan om het Leefgoed onder aandacht te brengen. Vertrouwde activiteiten komen daarom terug, zoals de Beeldentuin en Montmartre aan de IJssel rond de Pinksteren. Opnieuw krijgen we een optreden van Marjolein Meijers met haar nieuwe theaterprogramma en gaat er een Kerstdiner Dansant komen in de oude steenoven. Op de Leefgoed Agenda staan de data en verwijzingen naar meer info of de mogelijkheid om u aan te melden.

Lees meer »
Mei 2016
April 2016

Afrondingsfeest op Leefgoed de Olifant trekt veel belangstellenden

Terwijl afgelopen donderdagmiddag burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas het terreinwagentje bestuurde, moest bijrijder burgemeester Peter Oskam van Capelle aan de IJssel proberen met een lange stok drie grote ballonnen door te prikken. Met deze symbolische openingshandeling werd de afronding gevierd van de bouwactiviteiten van stichting Leefgoed de Olifant.

Lees meer »