Leefgoed Agenda

WINNAAR CULTUURPRIJS 2020 GEMEENTE ZUIDPLAS!

Per activiteit kunt u doorklikken voor meer informatie, reserveren of tickets.

We geven u graag telefonisch informatie via nummer 0180- 323 414.

Boekingen kunt u tot 1 week van tevoren gratis annuleren.

Het betaalde ticketbedrag wordt dan zo snel mogelijk teruggestort.

 


2022

10 en 11 september Open Monumenten Dag

De 38e editie van de Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid.

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek. De organisatie wil de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en daarmee te behouden voor een breed publiek.

Ook in Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouderak, Ouwerkerk aan de IJssel en Krimpen aan den IJssel zijn diverse monumenten gratis te bezoeken.

De verbinding tussen de gemeenten wordt verzorgd door klassieke binnenvaartschepen en dit jaar rijden er voor het eerst paardenkoetsen over de Schielandse Hogezeedijk en Groenendijk tussen Moordrecht en Ver-Hitland.

Hier is de voormalige steenoven De Olifant onder leiding van een gids te bezoeken, Op zaterdag en zondag worden er op verschillende tijden rondleidingen gegeven die de bezoekers 150 jaar terugnemen in de tijd dat hier, op de vele steenplaatsen langs de rivier, nog volop IJsselsteentjes geproduceerd werden.

Rondleidingen zaterdag 10 en zondag 11 september uitsluitend om: 11:30 - 13:00 - 14:00 en 16:00 uur (niet op zondag)

Aanmelden is verplicht. Reserveren via info@leefgoed.nl

Uitverkocht

!VERSCHOVEN NAAR 2022!

Schaf hier jouw ticket(s) aan voor de Champagneproeverij in de kas op Leefgoed de Olifant! 

 

Tijd: 15:30 - 17:30

Prijs: €42,50

 

We sturen je een mail ter bevestiging van de bestelling van de ticket(s). Dit is jouw toegangsbewijs, vergeet deze dus niet mee te nemen!

 

Tot snel!


LEEFGOEDNIEUWS 

Meer informatie over de omgeving: