Afrondingsfeest op Leefgoed de Olifant trekt veel belangstellenden

Gepubliceerd op 7 april 2016 om 15:41

Terwijl afgelopen donderdagmiddag burgemeester Gert-Jan Kats van de gemeente Zuidplas het terreinwagentje bestuurde, moest bijrijder burgemeester Peter Oskam van Capelle aan de IJssel proberen met een lange stok drie grote ballonnen door te prikken. Met deze symbolische openingshandeling werd de afronding gevierd van de bouwactiviteiten van stichting Leefgoed de Olifant.

Deze openingsact volgde na het dankwoord van een van de eigenaressen van Leefgoed de Olifant, Ariann Kraaijeveld bij buitenluchtlocatie De Zander. De drukbezochte openingshandeling werd ingeleid door – ‘de onbezoldigd ambassadeur van het leefgoed’ – Bart Belonje, coördinator van vrijwilligers die helpen bij het oogsten van fruit en het onderhoud van het terrein.

DSC_1908.jpg

Kersverse burgemeester Oskam kweet zich goed van zijn taak, dankzij de stuurmanskunsten van zijn collega Kats. Hij stak de rode, groene en gele ballon – de kleuren die de catering, het restaurant en de vergaderlocaties symboliseren – snel lek. In de stilte die volgde, klonken vogelgeluiden uit zo’n honderd doosjes die door de bezoekers zelf in werking werden gesteld. Uit iedere box klonk het geluid van een vogel die in het Hitlandgebied voortkomt.

 

Wankelend op een houten kabelhaspel, prees Kats de eigenaressen Ahja Sipkema en Ariann Kraaijeveld omdat ze zo goed hebben ingespeeld op de overheidsvraag om meer voorzieningen te creëren voor toeristen en werkgelegenheid langs de IJssel.

De vergaderlocaties in rust en groen met het restaurant met terras De Dames passen perfect in het concept dat recreatieschap Hitland voor ogen heeft met het gebied. Dit was de reden van de komst van beide burgemeesters. Het recreatieschap Hitland, ook al ligt het in de gemeenten Zuidplas, wordt immers bestuurd door zowel Capelle als Zuidplas.

Na afloop kregen de burgemeesters en bezoekers een rondleiding over het leefgoed en konden ze – behalve nieuwe locatie De Hut – de aangepaste andere vier vergaderlocaties bezoeken.


 »