Tuinderskas in plaats van tent op locatie De Zander

Gepubliceerd op 25 september 2017 om 18:20

Maandag 25 september zijn de palen geslagen voor een nieuwe vergaderlocatie op Leefgoed de Olfant. Deze vervangt de grote tent op locatie De Zander die daar voor groepsbijeenkomsten werd gebruikt. De Kas is bedoeld voor gezelschappen die het leuk vinden in het groen te vergaderen of om een andere reden samen willen komen. Het Leefgoed wil er, om in stijl te blijven, decoratieve kruiden en eetbare bloemen laten groeien die de keuken van het restaurant kan gebruiken.

‘Met De Kas zijn we minder afhankelijk van weersinvloeden’, legt voorzitter Ariann Kraaijeveld uit, uit. ‘In de praktijk moesten geplande bijeenkomsten, vooral bij nat- en winderig weer, uitwijken naar een andere locatie. We moesten deze altijd achter de hand houden, waardoor we die niet aan derden beschikbaar konden stellen. We hebben daarom een alternatieve duurzame oplossing gezocht die dezelfde buitenbeleving geeft en een vergelijkbare capaciteit biedt. Er kunnen straks zo’n 60 personen zitten. De Kas wordt een orginele tuinderskasconstructie met vier kappen, samen 16 meter breed en 9 meter diep. Aan de kant van het buitenterras, kan de pui over acht meter openschuiven.’
Voor de vaste bezoekers krijgt het een vertrouwde aanblik, want het meubilair van restaurant De Dames verhuist deels naar dit nieuwe onderkomen. ‘We maken direct van de gelegenheid gebruik om ons restaurant een upgrade te geven, zodat de inrichting daar beter aansluit op wat we culinair te bieden hebben,’ meldt Kraaijeveld. ‘De Kas is, net als de tent vroeger, bereikbaar via het hek van het Leefgoed bij de parkeerplaats’.
De kas kan snel worden gebouwd en ingericht. Vermoedelijk kan er eind oktober al gebruik van worden gemaakt.
 

«   »