Leefgoed maakt zich op voor Beeldentuin 2020

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 10:29

Net als vorig jaar gaat de Beeldentuin de hele zomer duren. Dit culturele evenement trok in 2019 duizenden bezoekers naar de regio. De officiële opening van de zesde editie, die op zaterdagmiddag 9 mei plaats vindt, valt samen met een voorproefje van een Land-art Festival, dat mogelijk later wordt georganiseerd in Park Hitland. Burgemeester Han Weber heeft al laten weten dat hij graag de opening van onze dubbelexpositie voor zijn rekening wil nemen. De negen kunstenaars, die dit jaar deelnemen aan de Beeldentuin zijn inmiddels bekend. De organisatie is net als voorgaande edities in handen van Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld.

Beeldentuin iedere keer spannender

In de Beeldentuin wordt ook deze zomer werk getoond van gerenommeerde kunstenaars. Objecten die worden tentoongesteld zijn van Albert Kramer, Nelly Geluk, Wilco van Hoogdalem, Han Lammers, Rieke van der Stoep, Liedeke Veninga, Jan Ketelaar, Don Satijn en Riesjart Bus. Ook zijn de beelden weer te zien die onderdeel uitmaken van de vaste collectie van het Leefgoed.

‘We leggen de lat ieder jaar een stukje hoger om het voor de bezoekers en ook voor onszelf spannend te maken’, legt Bart Belonje uit. ‘Dat houdt in dat we graag ook groter werk willen plaatsen. Qua transport is dit een behoorlijke uitdaging, vooral financieel, want we willen de tuin voor bezoekers graag gratis houden.’

Belonje roept daarom lokale ondernemers op om mee te denken. ‘Wellicht ziet een lokale onderneming kans om het vervoer van enkele grote beelden op zich te nemen, of is er een ondernemer of instantie die het transport wil sponsoren.’

De Beeldentuin is vanaf zaterdag 9 mei tot en met zondag 13 september gratis te bezoeken van woensdag tot en met zondag tussen 11..00 tot 18.00 uur.

Op de foto mede-organisator Bart Belonje.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.