Voorproefje Land-Art Festival tijdens Beeldentuin

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 10:49

De gemeente heeft in het kader van 10 jaar Zuidplas een bedrag beschikbaar gesteld om een land-art evenement te organiseren op Park Hitland. Helaas bleek dit subsidie niet toereikend voor het  festival dat de bedenker Bart Belonje voor ogen had, maar wel voldoende om een voorproefje op het Leefgoed te laten zien van zo’n festival, waarbij vijf kunstenaar een bijdrage gaan leveren. Dit gebeurt in combinatie met de Beeldtuin.

Bart wil om de twee jaar in Park Hitland rondom het Leefgoed een Land’Art festival laten plaatsvinden, met als doel meer mensen te laten genieten van Hitland.

Voordat het zover is gaan nu vijf kunstenaars op het Leefgoed met natuurlijke materialen in de slag om verrassende installaties te maken. Die worden onderdeel van de natuurlijke omgeving van het Leefgoed. Ook deze objecten zijn de hele zomer in de Beeldentuin te zien.

Van de vijf deelnemers die plannen maken voor deze activiteit, noemen we de Goudse kunstenaar Johan Sietzema, die al eerder een installatie op het Leefgoed maakte, en de kunstenaar Piet Kouwenhoven uit Bleiswijk, voormalig jurylid van de Cultuurprijs Zuidplas. Meer hierover volgt.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.