Beeldentuin begint later dan gepland

Gepubliceerd op 26 maart 2020 om 13:29

We maken van de nood een deugd. Nu het restaurant en de de vergaderfaciliteiten gedwongen gesloten zijn, kunnen we samen groot onderhoud plegen aan het houten tuinmeubilair en wordt de tuin flink onderhanden genomen, zodat alles er weer spik en span uitziet als we open mogen.

‘Helaas moesten we alle mensen die hadden gereserveerd voor de evenementen dit voorjaar teleurstellen. Zo vervallen de familiebrunches die voor de Paasdagen waren gepland en Moederdag. Onze klanten nemen het gelukkig sportief op’, vertelt Mirjam, die de supervisie heeft over de activiteiten op de vergader- en partijenlocaties. ’Er zijn zelfs klanten die vragen of we de paasbrunch in het najaar alsnog willen organiseren, omdat ze het zo’n leuk familieuitje vinden.’

‘De maatregelen hebben er niet alleen voor gezorgd dat Restaurant De Dames op het Leefgoed de deuren moest sluiten, maar gooien ook de planning voor de Beeldentuin in de war’, weet Bart Belonje, die als vrijwlliger dit evenement trekt.

‘Twee kunstenaars zitten door de maatregelen nog vast in Zuid-Europa. De opening zal daarom later plaatsvinden dan gepland. In afwachting daarvan gaan we wel al beginnen met de inrichting. Dat geldt ook voor de bouw van land-art-objecten.’

Een van de land-art-kunstenaars, Piet Kouwenhoven is al druk in de slag met de creatie van een object met de natuurlijke materialen die op het Leefgoed ruim voorhanden zijn. De vijf land-artprojecten zijn bedoeld als teaser voor een festival dat, als het aan ons ligt, in de komende jaren op Park Hitland georganiseerd moet worden. De vijf kunstenaars die dit jaar objecten bouwen op het Leefgoed worden gesubsideerd door de gemeente Zuidplas in het kader van 10 Jaar Zuidplas Samen.

Het begin van de objecten van Piet Kouwenhoven (foto Bart Belonje)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.