Leefgoed Beeldentuin officieel geopend

Gepubliceerd op 7 juni 2020 om 12:28

Burgemeester Han Weber en recreatiewethouder Daan de Haas van gemeente Zuidplas openden zaterdag in besloten kring officieel de Leefgoed Beeldentuin 2020. De veertig beelden die de expositie telt, zijn deze zesde editie aangevuld met vijf land artcreaties die in de beeldentuin werden gebouwd in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Ook de enthousiaste nieuwe directeur van Recreatieschap Hitland Ton Aker was van de partij. Het welkomstwoord was van Ariann Kraaijeveld van Stichting Leefgoed de Olifant die de organisatie doet en ze bedankte conservator Bart Belonje, marcom vrijwlliger Rob Stolk en Blok Hoveniers die het tranport verzorgde voor de ernome beelden van Ketelaar Potzenmakerij.

Na de opening, waarvoor de gemeentevertegenwoordigers de linten moesten verwijderen die het toegangshek afsloten, waaierden de genodigden uit over het Leefgoed om van de kunstenaars zelf toelichting te krijgen over de werken. De grootste publiektrekkers zijn de enorme cortenstalen beelden van Jan Ketelaar, daarom was Bart erop gebrand deze naar het Leefgoed te halen. Gelukkig wilde Blok Hoveniers het tranposrt van en naar Drachten voor zijn rekening nemen.

De hoogwaardigheidsbekleders waren in het bijzonder geïnteresseerd in de land art, gesubsidieerd door de gemeente in het kader van 10 Jaar Zuidplas. Bedenker Bart Belonje ziet het als de start voor een tweejaarlijks land art festival in Park Hitland. De vijf objecten staan aprart vermeld op de looplijst met contactinformatie van de deelnemende kunstenaars.

Na het zien van de creaties die nu op het Leefgoed staan, en nog in aanbouw zijn, ontbrak het niet aan enthousiasme bij de gemeentelijke hoogwaardigheidsbekleders  en de Ton Aker van Park Hitland, die ervaring heeft met dit soort evenementen. De aanzet met de vijf land art-objecten krijgt daardoor welhaast zeker een vervolg, maar dan in het publieke gebied tussen de golfbaan en Leefgoed de Olifant.

Informatie en tickets voor de Beeldentuin


«   »