Eerste paal nieuwe vergaderlocatie

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 14:54

Vandaag is naast de parkeerplaats van Leefgoed de Olifant de eerste paal geperst voor een nieuwe vergaderlocatie. Tot en met woensdag worden 17 palen geperst van 15 meter lang. Het nieuwe pand vervangt de kleinere Blokhut. Er komen twee vergaderzaaltjes in het nieuwe gebouw. Een daarvan is ter vervanging van de vergaderruimte De Plaets, nu nog aan de andere kant van Restaurant en terras De Dames; dit wordt een personeelsruimte. De andere vergaderruimte vervangt de inmiddels verdwenen kleine blokhut, die in de praktijk te weinig capaciteit had. Deze ruimte krijgt, net als locatie De Hut, zicht over het weiland en krijgt daarom de toepasselijke naam De Weide. Het is de bedoeling dat het pand wordt gemaakt van recycleerbare materialen en na de zomervakantie wordt opgeleverd.

Het wordt in stijl van de andere locaties op het terrein gebouwd, houtskelet, deels bekleed met zwarte plankengevels, deels met recyleerbare betonlook kunststof. Het lijkt daardoor of er twee kleinere gebouwen in elkaar geschoven zijn. Zo harmonieert het met de andere vergaderlocaties en het landschap. Het dak en de zijkant van het pand aan de parkeerzijde krijgen zonnepanelen. Hiermee wordt voor een groot deel voorzien in de energiebehoefte van Leefgoed de Olifant.

Wat betreft Ahja Sipkema en Ariann Kraaijeveld, die samen de directie voeren over het Leefgoed, komt hiermee een eind aan nieuwbouwactiviteiten op hun parkachtige terrein waar jaarlijks de bekende beeldenexpositie wordt gehouden. ‘Met dit laatste pand ontstaat er niet alleen een goede balans tussen het groen en de omgeving, maar ook tussen ons voorzieningenniveau en personele bezetting.’


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.