Ondanks corona veel belangstelling

Gepubliceerd op 14 december 2020 om 11:13

Ondanks de coronacrisis blijft het Leefgoed een grote trekker. De pop-up Landwinkel in het restaurant is nu voor afhaalklanten ingericht. Het Leefgoedteam staat wel te trappelen om meer gasten te ontvangen, maar probeert intussen te doen wat mogelijk is om onze klanten van dienst te zijn en de omzetschade te beperken. Passanten kunnen soep, koffie of een broodje to go afhalen. Er vinden nog steeds huwelijksvoltrekkingen plaats in De Kas waar 30 mensen kunnen samenkomen. Als alternatief voor eten en drank, kunnen we een goodie bag vol ingrediënten verzorgen voor de gasten, waarmee ze thuis iets lekkers kunnen bereiden. Onze chef helpt daarbij op een ludieke wijze via live videostreams. Het is wat behelpen, maar dit heeft ook zijn charme en de ambiance van de De Kas heeft meer romantiek dan een zaaltje.’

Als de coronacrisis is beslecht, kunnen we er weer vol tegenaan. Tot het zover is, kunnen we in ieder geval tot 12 mensen ontvangen op de vergaderlocaties voor cursussen of overleg en biedt de keukenbrigade afhaalgerechten, weekmenu’s en pakketten voor bijvoorbeeld een high tea, high wine, of high beer zodat je het thuis gezellig kan maken. 'Thuis uit eten' is daarom ons motto. In de omgeving bezorgen we ook. Zelfgemaakte delicatessen van het Leefgoed of regioproducten verkopen we in de pop-up Leefgoed Landwinkel die we in het restaurant hebben gemaakt.

Dat mensen ook een Kerstdiner bij ons kunnen bestellen is een groot succes. Vanaf november liepen de opdrachten al binnen. Bestellen kan door de grote toeloop niet meer. Voor het reguliere afhalen- en bezorgen bij de Leefgoed Landwinkel kan je nog tot en met 20 december terecht, want daarna moeten we met z’n allen hard aan de bak om de honderden Kerstdiners voor te bereiden. Het Leefgoed is van Kerstavond tot en met Oud en Nieuw gesloten. Op 2 januari gaan we er weer met frisse moed tegenaan.

Ook onze vrijwilligers laten zich niet uit het veld slaan. Die zijn al druk bezig met de organisatie van de volgende editie van de Beeldentuin die half mei start, corona of geen corona.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.