Natascha J.A. Rodenburg


Earth-slabs on a Plint

Hier begon het mee (2017)

Natascha J.A. Rodenburg is een wereldburger, deze Nederlands-Nieuw-Zeelandse autonoom kunstenaar is geboren in Heerlen en opgeleid aan de Akademie voor Beeldende Kunsten Maastricht.

Deze kunstenaresse heeft Nederlands-Duits-Sloveense roots en woonde, werkte en zeilde twintig jaar in Nieuw-Zeeland om in 2016 terug te keren naar haar moederland.

Haar werk omvat de wereld van het moment – een ontdekkingsreis.

Door middel van een procesmatig onderzoek, vindt er al ontdekkende vanuit het doen, een uitkristallisatie plaats naar de essentie van een vraagstuk.

Elk individueel werk heeft zijn eigen verhaal die begrepen kan worden vanuit het werkproces. Het werkproces kan weer geplaatst worden in een groter geheel. Het grotere geheel is verbonden met het leven zelf met zijn levensprocessen.

Het levert monumentale, individuele beelden en teksten op die een uitgefilterde kracht en schoonheid van eenvoud vertonen. Ze zijn inspirerend en uitdagend.

In 2018 werd ze uitgekozen om deel te nemen aan het research project 'Like an artist', georganiseerd aan de Jan van Eyck Academie, Maastricht.

Het voelde aan als een tweede kans.

A Captured Moment in Time, Wharepuke Sculpture Park, Nieuw Zeeland (2016)