Save the date! 29 oktober

Op 29 oktober opent Leefgoed de Olifant officieel het wildseizoen. Dit doen wij onder het genot van een origineel optreden en bijpassende hapjes en drankjes. De avond start om 17:00 en zal rond 20:00 eindigen.

 

Jachthoorngroep

Op de avond van 29 oktober zal jachthoorngroep Waalsdorp ons vergezellen. Zij hebben een rijke traditie in de Bes-stijl en zullen die avond meerdere keren optreden. De jachthoorngroep heeft een rijke historie. Grootheden, zoals Willem van Soeren zijn aan deze jachthoorngroep
verbonden geweest en hebben ervoor gecomponeerd. Ook hedendaagse zijn in de vorm van Eduard Lachi muzikale grootheden
verbonden aan Waalsdorp. Geboren uit de liefde voor de natuur en de combinatie met het goede van het leven, blaast het al menige jaren haar toontjes mee. Het tableaublazen neemt bij de jachthoorngroep een belangrijke plaats in. De blazers vinden dat bij de jacht deze traditie behouden moet blijven. Het brengt een jachtdag de sfeer die het verdiend en veel gezelligheid. Een plechtig moment tijdens zo'n jachtdag is het uitleggen van het en het blazen van de wildsignalen voor de verschillende soorten geschoten wild.

Eten & drinken

Bij een gezellige avond hoort natuurlijk lekker eten en drinken. Om alles in het wilde thema te houden worden er ook alleen wilde hapjes geserveerd. Bij aanschaf van één ticket krijg je vier consumptiebonnen. Deze bonnen zijn inwisselbaar voor de drankjes. De hapjes zijn de gehele avond gratis. Eén ticket kost €15.

Wildmenu

Het weekend na de kick-off zal het wildmenu verkrijgbaar zijn in Restaurant de Dames. Dit menu bestaat uit vijf gangen en is op 30 en 31 oktober voor €42,50 te bestellen.

 

Rookvlees van hert met oude kaas crème, rode zuurkool en ingelegde mosterdzaden.

 

Romige soep van eekhoorntjesbrood met gekonfijte eend.

 

Wildzwijnfilet sous-vide gegaard met wilde gamba, lavas mayonaise en amarillo crème.

 

Hertensucade met saucijzen van ree met mousseline cavolo nero

 

Witte chocolade mouse met aardpeer, brownie en kweepeer.