Unieke versie Romeo en Julia door Mooi Weer & Zo in openluchttheater veldsteenoven De Olifant

Zes acteurs van het Rotterdamse theatergezelschap Mooi Weer & Zo spelen het beroemde toneelstuk van Shakespeare in de prachtige ambiance van Rijksmonument  steenoven De Olifant.

De belangrijkste thema's in het verhaal zijn: de kracht van de liefde en jeugdige passie die in geweld kan omslaan; de tegenstelling tussen de noden van het individu en de eisen van de maatschappij; toeval en de onafwendbaarheid van het noodlot.

De opvallendste motieven in het verhaal zijn het verstrijken van de tijd die voor de geliefden steeds dwingender en dreigender wordt en de tegenstelling licht-donker: als Julia 's avonds aan haar raam verschijnt, vergelijkt Romeo haar met de zon.

Tijdens Open Monumentendag 2018 hebben bezoekers al een voorproefje gekregen van scènes uit het stuk.

Mooi Weer & Zo

Het Rotterdams theatergezelschap staat bekend om de verrassende manier waarop ze stukken bewerken en de indringende manier waarop de personages vertolken tussen het publiek.

Veldoven wordt openluchttheater

De open veldoven wordt voor dit doel omgebouwd tot theater, zodat de bezoekers er kunnen zitten. Qua kleding dient men er rekening mee te houden dat het fris kan zijn en de vloer is niet hogehakkenproof.

Mocht het weer dermate slecht zijn dat het buiten niet door kan gaan, dan is het mogelijk dat we uitwijken naar een andere locatie.

Theaterarrangement

Wilt u er een avondje uit van maken met vrienden of familie?

In De Dames serveren we na afloop voor de bezoekers een speciaal theatermenu in De Dames. Details hierover volgen.

 

Zodra meer bekend is, kunt u via deze site tickets bestellen.


Het toegangsbewijs voor de voorstelling die begint om 17.00 uur in steenoven De Olifant en het deelnamebewijs voor het theaterarrangement na afloop in Restaurant & theehuis De Dames zijn uitsluitend verkrijgbaar via onderstaande Leefgoed webwinkel. 

TOEGANGSBEWIJS

Volgt

DEELNAMEBEWIJS

Volgt