Beeldentuin 2020

De zesde editie van de Beeldentuin is enkele weken verlaat door de Coronacrisis, waardoor u er vanaf 7 juni pas van kunt genieten. De officiële opening vindt in besloten kring plaats op 6 juni.

We zijn blij dat we deze keer weer betere artiesten hebben kunnen vinden om hun werk te laten zien.

Vanwege de pandemie kunt u voorlopig alleen op afspraak terecht. De bezoektijden zijn iedere heel uur vanaf 11.00 tot 17.00 uur van woensdag tot en met zondag. Een vrijwilliger begeleidt dan maximaal tien personen per keer over het Leefgoed. Een bezoek duurt circa 50 minuten. 

U kunt zelf de datum en aanvangstijd boeken via Ticket Beeldentuin 2020. Toegang € 5,00 p.p.

De Beeldentuin is open van woensdag t/m zondag van 11.00-18.00 uur tot en met de tweede zondag van september (Open Monumenten weekend) 13 september. Ingang en parkeren bij Restaurant & theehuis De Dames.

BlokHoveniers.nl uit Nieuwerkerk aan den IJssel verzorgt creatieve oplossingen voor buitenruimtes en heeft hart voor de Beeldentuin. Daarom nam dit bedrijf tot onze grote vreugde het zware transport voor zijn rekening van het reusachtige werk van Jan Ketelaar uit Drachten.

PARKEREN GROENENDIJK 325 | 2912 BK NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL

LET OP. Print uw factuur, want

DIT IS TEVENS UW TOEGANGSBEWIJS!

Wilt u na afloop gebruik maken van het restaurant/terras, geef dat dan aan voor u de Beeldentuin ingaat. De COVID-19 regels gelden ook op het Leefgoed.

Welkom op Leefgoed de Olifant

Land-Art try-out

Het idee van stichting Leefgoed de Olifant om een Land-Art Festival te organiseren in Park Hitland is door de gemeente in het kader van 10 Jaar Zuidplas gehonoreerd met een subsidie. Die was echter niet toereikend om het begoogde festival met een tiental artiesten van de grond te krijgen, maar wel voldoende voor een preview van hoe dat er uit kan gaan zien met vijf artiesten die op het Leefgoed hun werken maken.

Deze kunstenaars bouwen objecten ter plekke van beschikbare natuurlijke materialen, of modificeren het landschap op verrassende wijze.


De zesde Beeldentuin op het Leefgoed gaat voor het eerst de hele zomerperiode duren.

Ariann Kraaijeveld en Bart Belonje, van Stichting Leefgoed de Olifant, selecteerden maar liefst acht kunstenaars die aan de expositie deelnemen, waaronder twee die al eerder een bijdrage leverden.

Binnenkort staan hier de foto’s die in de Beeldentuin zelf zijn gemaakt. Nu een impressie van werk dat te zien zal zijn.

Door op de deelnemers in de lijst te klikken, of op de foto, krijgt u meer info over de betreffende kunstenaar en zijn contactgegevens.

Rieke van der Stoep

Poster

Wilt u meehelpen?Print onderstaande pdf en hang die op een opvallende plek.

Beeldentuin 2020 V 1
PDF – 1.1 MB 3 downloads

Albert Kramer

Nellie Geluk

Lex Schilperoord

Land art try out 10 Jaar Zuidplas: Mariska Palsgraaf

Land art try out 10 Jaar Zuidplas: Hedy Hempe

Land art try out 10 Jaar Zuidplas: Piet Kouwenhoven

Land art try out 10 Jaar Zuidplas: Bart Belonje

Liedeke Veninga

Richard Bus

Jan Ketelaar

Don Satijn volgt

Land art try out 10 Jaar Zuidplas : Johan Sietzema volgt


Als kunstenaar deelnemen aan de volgende editie?

Ben je professioneel kunstenaar en wil bij de volgende editie niet ontbreken?

Lees meer »