LEEFGOED NIEUWS

Samen met de vrijwilligers van de non-profit stichting Leefgoed de Olifant, organiseren we met regelmaat in en rond De Kas en in Rijskmonument steenoven De Olifant culturele evenementen. Er zijn ook buitenactiviteiten voor vrijwlligers om de parkachtige omgeving met beeldentuin aan de rand van Park Hitland te onderhouden, zodat u er nog vaak en lang van kunt genieten. In de Leefgoed Agenda kunt u zien of er iets van uw gading bijzit.

Op de plek waar tot een eeuw geleden ijsselstenen werden gebakken en vrouwen en kinderen zwoegden voor hun dagelijks brood, komt u nu heerlijk tot rust op een van onze terrassen in het groen, of in het gezellige Restaurant & theehuis De Dames.

De locaties op het Leefgoed zijn geschikt voor recepties of vergaderingen in de natuur.

Week 12 2018

Paasbrunch in De Kas groot succes; nu al volgeboekt

Dat is jammer voor andere bezoekers. Wilt u toch lunchen of dineren op Leefgoed de Olifant tijdens de Paasdagen, dan is restaurant De Dames gewoon geopend. Aanrader is het heerlijke 5-gangenmenu voor slechts 25 euro p.p. Of de High tea. Wilt u zeker zijn van een plekje? Reserveer dan wel snel. Bel 0180-323 414, of email

Lees meer »

Leefgoed biedt ruimte voor try out In de Knop Festival

Er zijn veel prachtige groene plekken in de gemeente Zuidplas die meer aandacht van het publiek verdienen. Ook voor de kleinere kinderen zijn er activiteiten. 
Onderdeel is een gedichtenwedstrijd. De deelnemers kunnen verwoorden wat ‘In de Knop’ bij hen teweeg brengt en wat dit voor hen betekent. Gedichten kunnen tot en met zaterdag 31 maart worden ingestuurd en de winnaar mag zich een jaar lang Dichter bij Zuidplas noemen.
Het idee is om volgend jaar op meerdere locaties in de Zuidplas een dergelijk festival te houden om de lente te vieren. 
Lees meer »
Week 10 2018

Indrukwekkend optreden Mooi Weer & Zo en Fenominals in steenoven De Olifant

Zondagmiddag was de bomvolle woonkamer van rijksmonument steenoven de Olifant het decor voor een culturele matinee.

Toneelgroep Mooi Weer & Zo trad tussen de bezoekers op met de erotisch geladen voorstelling ‘Vijf seconden’ en dat ging er emotioneel en fysiek soms heftig aan toe. Onderdeel van de voorstelling waren oesters en bubbles die door de acteurs Delano van den Berg en Sofie Habets werden geserveerd. Na afloop bleek de hoofdrolspeelster ook lid van de driekoppige vocale groep Fenominals die loupezuiver in close harmonie een aantal classics ten gehore brachten. De organisatie van dit culturele evenement was in handen van Bart Belonje en Ariann Kraaijeveld van stichting Leefgoed de Olifant.

DSC00099.jpg

Lees meer »
Week 05 2018

De Kas is ingericht en Restaurant & theehuis De Dames heeft nieuw meubilair

De Kas is mooi geworden en het restaurant ziet er nu een stuk warmer uit met nieuwe meubilair.

‘De puntjes moeten hier en daar misschien nog op de i gezet, maar we zijn klaar om onze gasten te ontvangen,’ weet bedrijfsleider Erwin de Visser.

De Kas is een prachtige ruimte geworden van 16 bij 9 meter, met rondom zicht op de natuur. De inrichting zal vaste gasten bekend voorkomen: veel meubilair is afkomstig uit het restaurant, waar tegelijkertijd een vernieuwing heeft plaatsgevonden. Dat is sfeervoller en de akoestiek is beter.

Buiten de kas is een groot terras. Hier stond vroeger De Zander.

‘De mogelijkheden die we door De Kas kunnen bieden, zijn enorm,’ legt Erwin uit. ‘Evenementen zijn niet weersafhankelijk, zoals bij De Zander het geval was, waardoor we meer groepen kunnen aannemen. Ook biedt De Kas meer mogelijkheden voor de culturele evenementen die stichting Leefgoed de Olifant organiseert. Die kunnen hierin plaatsvinden, zodat de reguliere restaurantbezoekers niet hoeven uit te wijken.’

‘De Kas biedt plaats aan flinke groepen. Er is meer plaats dan in de grootste vergaderlocatie De Beer. Als het nodig is schalen we op met een partytent.’

Overdag ligt De Kas in de schaduw van de bomen, zodat het niet te warm wordt, terwijl het ’s avond de zon nog op het terras valt.

Voor meer informatie en prijzen van deze ludieke groepsaccomodatie klik HIER.

Lees meer »

In De Dames tot 1 mei 5 gangen metropoolmenu slechts 25 euro.

Restaurant & theehuis De Dames begint dit seizoen met een tour langs de wereldmetropolen. De aftrap is vandaag genomen.

Het idee is van bedrijfsleider Erwin de Visser. 'Vorig jaar hadden we succes met de vijfgangenmenu’s uit Europese landen. Nu zoeken we het wat verder en wordt het wat exotischer.'

We beginnen met een culinaire reis naar Sidney, Australië die twee weken gaat duren. Daarna volgen tot 1 mei iedere keer twee weken lang de steden Mexico City, Rome, Jakarta, Kaapstad, Parijs en Ho Chi Min.

De gerechten voor de komende twee Australische weken liegen er niet om:

 

Geroosterd rundvlees met chili, papaja en limoen

-

‘Opera House’ Gerookte zalm, wonton en citroen-botersaus

-

Blue Mountain’s Paddenstoelensoep met ciabatta Parmezaan

-

‘Spicy Seafood Down Under’ Romige curry met vis, groente en kokos

-

Chocolate, orange and vanilla Brownie, sinaasappel en vanille bourbon

 

Wilt u verzekerd zijn van een tafel, dan is vooraf reserveren nodig. Voor vandaag of morgen kunt u bellen 0180-323 414, anders reserveren via RESERVEREN

 

 

Lees meer »
Week 02 2018

Vier keer Mooi Weer & Zo in 2018

Met de voorstelling Lunch tijdens Moederdag 2017 kon het publiek kennismaken met gezelschap Mooi Weer & Zo. Dit optreden smaakte naar meer. De Kas biedt letterlijk meer speelruimte, niet alleen voor vergaderingen en recepties, maar ook voor culturele evenementen, zoals toneel matinees.

De Beer heet het eerste stuk dat zondag 11 februari in De Kas wordt gespeeld. Over een zachtaardige chagrijnige man in geldnood. Landeigenaar Smirnov komt de achterstallige pacht opeisen bij weduwe Popova. Zij heeft echter geen oren naar banale zaken. In een vulcanische woedeuitbarsting daagt hij haar uit tot een duel. Ook al is duelleren een aangelegenheid voor mannen, Popova gaat zonder aarzeling op de uitdaging in. Is het dan gek dat Smirnov in liefde ontbrandt voor deze allesbehalve saaie vrouw.

Tekst: Anton Tsjechov | Regie: Bart Kiene | Kostuums: Marian Hoefnagels
Spel: Délano van den Berg, Patricia Gruber & Bart Kiene (of Philippe Lemaire)

Dit boeiende familieuitje inclusief drankje en hapje voor en een drankje na de voorstelling, kost slechts 15 euro p.p.. De lunch in De Kas vooraf is 20 euro p.p.

De lunch begint 12 uur.

De voorstelling 14 uur.

Lees meer »


Houdt u ervan om lekker bezig te zijn in de natuur?
Met een clubje plukken, snoeien of kloven?
Helpen bij de culturele evenementen?

Wordt dan vrijwilliger van stichting Leefgoed de Olifant.


Foto's kijken van de activiteiten die plaatsvonden?
Ga dan naar Google+