LEEFGOED NIEUWS

Samen met de vrijwilligers van de non-profit stichting Leefgoed de Olifant, organiseren we met regelmaat culturele evenementen en buitenactiviteiten om de parkachtige omgeving met beeldentuin aan de rand van Park Hitland te onderhouden, zodat u er nog vaak en lang van kunt genieten. In de Leefgoed Agenda kunt u zien of er iets van uw gading bijzit.

Op de plek waar tot een eeuw geleden ijsselstenen werden gebakken en vrouwen en kinderen zwoegden voor hun dagelijks brood, komt u nu heerlijk tot rust op een van onze terrassen in het groen, of in het gezellige Restaurant & theehuis De Dames.

De locaties op het Leefgoed zijn geschikt voor recepties of vergaderingen in de natuur.

Het Leefgoed Team zorgt niet alleen voor de horeca op de locaties, maar kan ook buiten het Leefgoed uw catering verzorgen, waar u maar wilt.

8 jan. 2018

Met de voorstelling Lunch tijdens Moederdag 2017 kon het publiek kennismaken met gezelschap Mooi Weer & Zo. Dit optreden smaakte naar meer. De Kas biedt letterlijk meer speelruimte, niet alleen voor vergaderingen en recepties, maar ook voor culturele evenementen, zoals toneel matinees.

De Beer heet het eerste stuk dat zondag 11 februari in De Kas wordt gespeeld. Over een zachtaardige chagrijnige man in geldnood. Landeigenaar Smirnov komt de achterstallige pacht opeisen bij weduwe Popova. Zij heeft echter geen oren naar banale zaken. In een vulcanische woedeuitbarsting daagt hij haar uit tot een duel. Ook al is duelleren een aangelegenheid voor mannen, Popova gaat zonder aarzeling op de uitdaging in. Is het dan gek dat Smirnov in liefde ontbrandt voor deze allesbehalve saaie vrouw.

Tekst: Anton Tsjechov | Regie: Bart Kiene | Kostuums: Marian Hoefnagels
Spel: Délano van den Berg, Patricia Gruber & Bart Kiene (of Philippe Lemaire)

Dit boeiende familieuitje inclusief drankje en hapje voor en een drankje na de voorstelling, kost slechts 15 euro p.p.. De lunch in De Kas vooraf is 20 euro p.p.

De lunch begint 12 uur.

De voorstelling 14 uur.

Lees meer »
21 dec. 2017

De agenda van 2018 van Leefgoed de Olifant is gevulder dan ooit. De Kas biedt veel meer mogelijkheden. Dit jaar daarom extra veel leuks en lekkers.

Net als vorige jaar is er buiten de kaart voor de maanden februari, maart en april een 5 gangen-menu. Dit wisselt om de 2 weken. De gerechten nemen u mee de wereld rond. De thema’s zijn de zeven metropolen van Sidney in Australië tot en met Ho Chi Min in Vietnam.

Zowel de 11e zondag in februari als in maart staan in het teken van toneel. De acts van het gezelschap Mooi Weer & Zo van vorig jaar vroegen om meer. De voorstellingen vinden plaats in de steenoven.

Nieuw zijn de twee visproeverijen in april en december die samen met Schmidt Zeevis worden georganiseerd in De Kas en het bioogstfeest, waar Schmidt ook van de partij is. Wat dacht u van mosselen eten op de IJssel tijdens de Mosselevaert op Den Onthaesting in augustus?

Traditie in het voorjaar zijn de Beeldentuin en met Pinksteren Mont Martre aan de IJssel. Dit wordt steeds drukker en alweer het 1e lustrum.

In het najaar zijn er op het Leefgoed tenslotte weer rondleidingen tijdens de Open Monumentendagen en treedt Marjolein Meijers weer op. Net als dit jaar zal het Leefgoed het seizoen afsluiten met het Kerstdiner Dansant.

Lees meer »
15 nov. 2017

Door het grote succes van vorig jaar konden we er niet onderuit: opnieuw komt er een Kerstdiner Dansant in het stijlvolle Rijksmonument steenoven De Olifant.

Ook deze keer verzorgt Raymond van Elburg live de muzikale omlijsting in de salon die in Kerstsfeer is ingericht. Dat staat garant voor een sfeervolle avond met gezellig dansen. De hoeveelheid plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij om te reserveren. Het gebeurt zondagavond, 24 december.

Het Kerstmenu belooft veel moois en heeft u speciale wensen of allergiën, dan houden we daar graag rekening mee.

 

Coppa van wildzwijn met tartaar van gepofte rode biet en een hangop van geitenyoghurt
***
Bisque van noordzeekrab
met een garnituur van zeevruchten
***
Ravioli gevuld met gekonfijte eendenbout
in een bospaddenstoelen - truffelsaus
***
Duo van ree met een bijpassende garnituur
***
Kerstdessert van de chef

€ 59,50

Lees meer »
23 okt. 2017

De nieuwe WinterAgenda is er met gezellige en culinaire momenten bij de warme spekstenen openhaard en niet te vergeten de Kerstdagen.

Op leefgoed.nl/agenda vind u deze nieuwe WinterAgenda met beproefde activiteiten. We gaan het jaar uit met het High Tea novembervoordeel om nog even met uw vrienden of familieleden bij elkaar te komen voordat de drukke feestperiode eraan komt. Voor de liefhebbers Een gezellige wildproeverij met levende muziek en natuurlijk een reprise van het fantastische Kerst dansant in steenoven de Olifant met als muzikale gastheer crooner Raymond. Vergeet niet bijtijds te reserveren, want vol=vol.

De leaflet leefgoed.nl/agenda kun u printen of meenenemen als u Restaurant de Olifant bezoekt.

Lees meer »


Houdt u ervan om lekker bezig te zijn in de natuur?
Met een clubje plukken, snoeien of kloven?
Helpen bij de culturele evenementen?

Wordt dan vrijwilliger van stichting Leefgoed de Olifant.


Foto's kijken van de activiteiten die plaatsvonden?
Ga dan naar Google+

naamloos20150611-1552-1.jpg