WINNAAR  DE CULTUURPRIJS 2020 VAN DE GEMEENTE ZUIDPLAS

Cultuur, natuur en historie komen samen

CULTUUR

Hele zomer Beeldentuin

Op het Leefgoed met zijn bomen, veldjes en intieme plekjes, komen kunstwerken mooi tot hun recht. Daarom organiseren we in de Cultuurtuin iedere zomer een Beeldentuin met sculpturen van gerenommeerde kunstenaars.

Montmartre aan de IJssel

Tijdens Pinksteren is er traditiegetrouw Montmartre aan de IJssel met muziek en artiesten die hun producten in kraampjes te koop aanbieden.

Theater, toneel en muziek in De Kas

De Kas kan worden omgetoverd in een theatertje waar regelmatig artiesten optreden.

Houdt u voor al onze activiteiten onze Agenda in de gaten, of schrijf u in de voor Nieuwsbrief.

NATUUR

Het Leefgoed is een prachtig natuurgebied, maar dat vraagt veel onderhoud. Onze ooievaars houden een oogje in het zeil. Niet alleen voor het knotten en  snoeien, maar ook voor het oogsten.

Eigen fruit, bloemen en groente

Het leefgoed heeft groentebedden, bloemperken en fruitbomen en struiken. De oogst wordt verwerkt door de keukenbrigade in gerechten of producten die u in De Dames kunt kopen.

Leefgoed Buitendagen

Gelukkig hebben we een aantal vrijwilligers die ons daar graag bij helpen tijdens de Leefgoed Buitendagen. Vindt u het leuk om lekker bezig te zijn in het groen, meldt u zich dan aan.

Lees meer »

ERFGOED

De historie van deze voormalige steenplaats plek is rijk en interessant. Waar nu de historische werkhaven is, was vroeger de loswal van de steenfabriek. Vroeger was het Leefgoed terrein een steenfabriek met een plakveld waar ongebakken bakstenen van klei werden gekeerd door kinderen en vrouwen, tot de rauwe stenen droog genoeg waren om in de veldsteenovens te worden gebakken.

Lees meer »

Rijksmonument Steenoven de Olifant

Een van de veldsteenovens is bleef staan. Rijksmonument Steenoven de Olifant werd omgebouwd tot prachtig villa, getekend door architect Gunnar Daan.

Lees meer »

Tijdens het Open Monumentenweekend, worden er rondleidingen gegeven met een gids.