Leefgoed Beeldentuin 2017

Tabak & Naus


Tabak & Naus verwonderen zich over de wereld om zich heen. Ze vertalen deze in metaforisch bedoelde dierfiguren. De optimistische levensfilosofie is zeer herkenbaar in hun kunstwerken. Ze spelen met heldere kleuren van een vaste palet.

Marjan Tabak is al sinds haar kindertijd aan het tekenen en creëren. Ze volgde aan de Universiteit Twente om leertrajecten te ontwerpen, leerde daar Jos Naus kennen, werden stel een kozen Gouda als woon- en werkplaatsvanwege de centrale ligging.

Na het experimenteren met uiteenlopende technieken ontdekt het duo beeldhouwen. Met papierpulp, papier-maché en piepschuim slaagde het duo om hun eerste kleurrijke sculpturen te realiseren in de nu bekende stijl. Tabak & Naus gingen aan de slag met kunsthars en polyester.

Hun werk bevind zich nu in collecties van organisaties en particulieren, van Boedapest tot Bodegraven, van Shanghai tot Verviers. In opdracht realiseren Tabak & Naus metershoge sculpturen die geschikt zijn voor buiten. Ze gaan met hun tijd mee, daarom zijn ze de afgelopen tijd volop aan het experimenteren met 3d printen.

Voorbeelden van hun werk? Lees meer »


Door op de foto te klikken krijgt u meer info over de kunstenaars

Leo Jongenotter

Myrthe Jongenotter

Tabak & Naus

Nelly Geluk

Roboodt

Paz Sanz