Alice W. Bakker


Alice Bakker is aangesloten bij Beeldhouwers.nu en Sculpture Network.

info@alicewbakker.nl

www.alicewbakker.nl 

 

“Beweging is de schepper, het begin, de basis van mijn werk. Het bewegende lichaam net zo goed als het stromen van water of wolken in de wind. Zelf bewegen, maar ook de beweging voelen in het kijken naar deze beweging.”

Als beeldhouwer werkt Alice Bakker met uiteenlopende materialen als staal, koper, zilver, 3D, papier en aquarel. Een keuze maken wil zij niet. Alle materialen zijn haar even dierbaar. Het is fascinerend om extremen samen te brengen.
Starre platen staal worden gesmeed tot soepele lijven, gecombineerd met glanzend, zuiver zilver of voor een deel vervangen door kwetsbaar dun papier.
Voor het maken van haar beelden kruipt zij in de huid van een danser. Vanuit deze ervaring begint zij met smeden. Aan de oppervlakte is er de beweging van huid en spieren, in diepere lagen van het lichaam het stromen van bloed en de vibrerende beweging in de zenuwbanen. Intuïtief wordt een verbeeldingsvorm gevonden voor al die bewegingssensaties in het lichaam.  Zij vinden hun weerslag in rake beelden.