Patrico Ferrada Mercado


Patricio volgde de Kunstacademie in Den Bosch. Daar ontdekte hij de fascinerende wereld van keramiek. Patricio vertaalt zijn emoties in schilderijen van zijn stukken.

Met een knipoog naar de klassieke, oosterse en inca-cultuur, maar op een unieke manier, bouwt hij zijn sculpturen hol uit klei op. Het is traditionele manier van werken die zelden meer in keramiek wordt gebruikt.

Het vormen van een sculptuur uit een amorf materiaal zoals klei, dat na gebakken te zijn in de oven, de tand des tijds kan doorstaan, ​facineert Patrico.
Het is een zoektocht naar vorm en spanning, die begint vanuit het fantasierijke midden, het centrum van het beeldhouwwerk, en zich een weg naar buiten baant, waar de wetten van de zwaartekracht worden uitgedaagd.

‘De druk van mijn handen op de klei wordt beantwoord door de tegengestelde druk van de klei die formaties creëert die resulteren in de ontwikkeling van een vorm.
Op die manier probeer ik mijn sculpturen, die zijn opgebouwd uit een kleine standaard, los te maken van het oppervlak waar ze staan.’

Dit benadrukt ook de uitdrukking die hij wil vastleggen: de beweging en emotie, bijna bevroren in het moment.