Bart Belonje


Bart Belonje is mede-organisator van de Beeldentuin en andere culturele activiteiten van het Leefgoed. Ook van zijn hand is er werk aanwezig op het Leefgoed. Niet alleen maakte hij met zijn leerlingen als docent van het Comenius-college, een permanente installatie met palen en stenen in de Beeldentuin, maar is hij ook de man achter de land-art-installatie wind in the willow. Een van de wilgen waarin ijsselsteentjes hangen.

Hij volgde de lerarenopleiding aan de
Koninklijke Academie Den Haag. Woont en werkt sinds 1977 te Nieuwerkerk aan den Ijssel.
Als kunstenaar maakte hij objecten de zijn geinspireerd door zijn reizen naar de Molukken, waar de roots liggen van zijn vrouw Anna. Alle facetten van het mystieke eilandenrijk heeft hij op indringende wijze in beeld gebracht. Zijn schilderijen en beelden maken het onzichtbare zichtbaar. Naar zijn ontwerpen zijn recent herdenkingsmonumenten verrezen voor slachtoffers uit WOII en voor de Molukse gemeenschap.

U vindt Bart sinds zijn pensionering vrijwel dagelijks op het Leefgoed. Hij vervult de functie van ambassadeur en verzorgt er rondleidingen voor bezoekers aan de Beeldentuin en het erfgoed.

 

Contact:

06 23 44 32 47

info@bartbelonje.com