Hedy Hempe


Contact

06 40 58 46 56

www.hedyhempe.nl 

hedy.hempe@home.nl 

 In september 2003 ging  ze aan de slag met de natuur als inspiratiebron en als werkplek. Ze wilde structuren en systemen ontdekken en natuurlijke objecten in het landschap creëren. Werken in de natuur is voor haar belangrijk geworden door wisselwerking die ontstaat tussen haarzelf en de natuur.

‘Mijn gevoel voor verhoudingen van vorm en kleur en het gebruik van oertechnieken, zoals stapelen en vlechten, is de afgelopen jaren duidelijk ontwikkeld. Maar misschien nog wel belangrijker is dat werken in de natuur mij een ‘complete’ mens maakt.’

Het ongebreidelde enthousiasme dat elke keer opborrelt neemt een soort oergevoel het over tijdens het werken, waardoor het lijkt het alsof objecten onbewust geïnspireerd raken.

Haar achtergrond is heel divers, ze werkte als stewardess voor Lufthansa, als office manager voor het trendsettende bureau Total Design en als grafisch ontwerper en journalist voor diverse uitgevers. De Enschedese koos voor een afwisselend bestaan na haar studie PR en journalistiek aan de Hogeschool Windesheim Zwolle.

Om gevoel te krijgen bij de omgeving waarin haar werk staat heeft ze een nacht in een tentje op het Leefgoed gebivakkeerd.