Mariska Palsgraaf


Deze geboren en getogen Nieuwerkerkse is de jongste deelneemster aan de Land-art try-out. Mariska Palsgraaf is net afgestudeerd als ruimtelijk ontwerpster aan de Willem de Koning in Rotterdam. 

Voor deze expositie goot ze bloemen en plantendelen in gips, waarna ze in een transparente lak zijn gezet. Ze worden daardoor gepresenteerd als fossielen van nu die een blik op het heden geven dat het verleden is van een verre toekomst.

Ze exposeerde al eerder in rijksmonument Steenovens Klein Hitland met een kruiwagen die als ook als stoel te gebruiken is.

Ze viel op met haar opmerkelijke project Vouwhouse, een duurzame, volledig opvouwbare woning, als oplossing voor de huidige woningnood. Daardoor werd ze vorige jaar uitgenodigd om deel te nemen aan de prestigieuze Dutch Designweek van BNO.

Veel bezoekers uit de omgeving zullen haar wel kennen, want als werkstudente werkte ze eerst bij Intertoys en later als inrichtingsadviseur bij Hornbach.

‘Voor mij als ontwerper is de gebruiker een belangrijk uitgangspunt. Als ontwerper heb ik de kans om invloed op de gebruiker en de omgeving uit te oefenen... en of het ontwerp duidelijk het verhaal vertelt dat ik als ontwerper voor ogen heb, is van§ net zo groot belang.’

 

Contact:

06 39 65 78 20