Restaurant & theehuis De Dames midden in de natuur

Restaurant met verwarmd buitenterras open van woensdag t/m zondag 11 - 22 uur. De keuken is open van 12 tot 21 uur.



Voor onze manier van koken zijn we afhankelijk van wat de natuur ons biedt. Als bepaalde ingrediënten niet meer vers verkrijgbaar zijn, vervangen we ze door gelijkwaardige verse producten.

De rust en de ruimte, gecombineerd met kwaliteit, maken De Dames tot een stukje puur leefgenot in de toch al zo drukke Randstad.

De oude wagenschuur is nu een sfeervol restaurant en theehuis, waar u in alle rust kunt genieten van heerlijke drankjes, een hapje of een maaltijd.

Na een fiets- of wandeltochtje langs de Hollandsche IJssel is het fijn om neer te strijken op ons (verwarmd) terras en u te laten verrassen door de rust van de natuur en de weilanden van Hitland.

Restaurant & theehuis De Dames heeft een gezellige eetzaal met sfeervolle details en een imposante houtgestookte spekstenen kachel.

Wij serveren, waar mogelijk, biologische en verse streekproducten, die we op ouderwetse wijze bereiden tot de smakelijkste gerechten.
Onze menukaart is gevarieerd.

We schenken eerlijke biologische koffie, hebben een ruime keuze biologische theesoorten èn eigengemaakte appeltaart.

U kunt bij ons terecht voor speciale groepsarrangementen in De Dames, De Kas of op een van de vergaderlocaties.

Voor de gebruikers van de Leefgoed vergader- en receptielocaties, of voor een besloten partij, is De Dames tevens op maandag en dinsdag beschikbaar.

Restaurant & theehuis
De Dames ook op Facebook


KOKEN MET PASSIE

Chefkok Erwin de Visser is regelmatig bij Omroep Capelle in het programma Koken met Passie om zijn recepten te delen.

Brownies

In de maandelijkse rubriek Koken met Passie bereidt chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas deze keer Brownies

Lees meer »

Chocolade truffeltaart

Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine van 13 december in kleine stapjes hoe je op een eenvoudige manier deze heerlijke taart kan maken. Succes gegarandeerd en het is mogelijk het begin van je deelname aan Heel Holland bakt. Luister naar de uitzending hierChocolade truffeltaartDeeg:325 gr boter225 gr suikerSnufje zout575 gr gezeefde bloem3 grote eierenVoor de vulling:2 dl volle melk5,5 dl room65 gr suiker350 gr pure chocolade 70% minimale cacao2 grote eierenBereidingswijzeVet om te beginnen een springvorm met een doorsnede van 28 cm in met een beetje boter. Roer voor het deeg de boter, de suiker en het zout door elkaar en spatel vervolgens de bloem en eieren door het mengsel. Wanneer het mengsel de structuur van broodkruim heeft is het tijd om het deeg snel met de hand tot een bal te kneden en deze met bloem te bestuiven. Kneed het deeg niet te lang, anders wordt het elastisch en taai en niet zanderig, zoals de bedoeling is. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit, bekleed de taartvorm ermee en zet die een half uur in de vriezer.Verwarm de oven voor op 180 C of stand 4 en bak de taartbodem 12 tot 15 minuten blind tot hij stevig en bijna biscuitachtig is. Haal hem uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170 C of stand 3.

Lees meer »

Gevulde kokosmakronen

Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine bij Omroep Zuidplas en Radio Capelle van 11 oktober in diverse stappen hoe je een eenvoudige en zeer smakelijke gevulde kokosmakroon kunt maken. Succes gegarandeerd.

Lees meer »

Boterkoek

Soms kan een zelfgebakken boterkoek hard of droog zijn, maar dat is bij dit boterkoek recept van Erwin zeker niet het geval! Net als die van de bakker is deze boterkoek binnenin heerlijk smeuïg en aan de buitenkant nog licht knapperig. Daarnaast is deze boterkoek ook nog eens heel makkelijk om te maken en kun je hem zelf nog aankleden met bijv. walnoten, gember of andere ingrediënten! Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine bij Omroep Zuidplas en Radio Capelle van 9 augustus hoe je een basisboterkoek eenvoudig kunt maken. Hier te beluisteren klikRecept voor 1 boterkoek250 gram gezeefde bloem250 gram boter250 gram suiker liefst basterdsuiker1 ei* Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.* Klop het ei los en zet een klein beetje apart om de boterkoek in te smeren.* meng alle ingrediënten door elkaar op een lage stand in de keukenmachine of met de mixer met de deeghaak, tot een smeuïg zacht deeg.* doe het deeg in een springvorm of speciale boterkoekvorm en druk het geheel plat over de hele bodem. Maak de achterkant van een lepel nat en warm dan gaat dit makkelijker.* smeer de bovenkant in met het restje ei.* trek met een natte vork er streepjes in ter decoratie.* u kunt zelf altijd nog wat amandelschaafsel op strooien* warm de oven voor op 180 graden* bak de boterkoek ongeveer 20/ 25 minuten goudbruinEet smakelijk,Erwin de Visser

Lees meer »

Gewokte mosselen

Het mosselseizoen is weer aangebroken en dus kan chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Dames in Zuidplas de verleiding niet weerstaan om zich aan deze Zeeuwse lekkernij te onttrekken. Deze keer maakt hij een eenvoudig en snel recept, dat u zowel als voorgerecht en als hoofdgerecht kunt serveren. Voor de ingediënten en de radiouitzending:

Lees meer »

Ceviche van makreel

Ceviche is de benaming voor rauwe vis of schaal- en schelpdieren die worden gemarineerd (en dus ‘gegaard’ ) in citrussap, en dan aangekleed worden met scherpe smaken.

Lees meer »