Bruchetta met bospaddestoelen

Gepubliceerd op 16 februari 2017 om 11:30

Chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Dames op het Leefgoed De Olifant uit Zuidplas bereidt in deze podcast een heerlijke Bruschetta met bospaddenstoelen. Bruschetta betekent letterlijk "op kolen roosteren" en is oorspronkelijk afkomstig uit Midden-Italië. Bruschetta met gegrild brood (kan zowel wit als meergranenbrood zijn), ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met extra vergine olijfolie, zout en peper. In deze podcast uit Hitland Magazine van 15 februari vertelt Erwin hoe hij deze Bruschetta maakt en het water loopt je bij het horen van deze podcast al bijna uit je mond.

< Beluister de uitzendingReceptuur en bereidingswijze.

Ingrediënten: 2 personen
• 1 teen knoflook, geperst
• ½ zuurdesembrood (of ander stevig wit of bruinbrood), in sneden van 1 cm dik
• 2 el extra vergine olijfolie, plus extra
• 15 g roomboter
• 250 g gemengde verse paddenstoelen, in plakjes

Eventueel
• 125 g geitenkaas of blauwschimmelkaas

Bereiden:
Wrijf elke snee brood in met knoflook; Bestrijk de sneden brood nu aan beide kanten met wat olijfolie en gril het brood; houd het zolang apart.

Smelt nu de boter met 2 eetlepels olijfolie in een pan op middelhoog vuur, roer de paddenstoelen erdoor en voeg wat zout en zwarte peper toe en bak de paddenstoelen ongeveer 5 minuten.
Voeg vervolgens de rest van geperste knoflook aan toe en bak ze 1–2 minuten mee.

Leg de bruschette op een plank of bord, schep de paddenstoelen erop.
verkruimel eventueel de kaas erboven; besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en serveer. Een perfecte lunch of voorgerecht

«   »