Boterkoek

Gepubliceerd op 12 augustus 2017 om 10:34

In de maandelijkse rubriek Koken met passie bereidt chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas deze keer boterkoek.

Soms kan een zelfgebakken boterkoek hard of droog zijn, maar dat is bij dit boterkoek recept van Erwin zeker niet het geval! Net als die van de bakker is deze boterkoek binnenin heerlijk smeuïg en aan de buitenkant nog licht knapperig. Daarnaast is deze boterkoek ook nog eens heel makkelijk om te maken en kun je hem zelf nog aankleden met bijv. walnoten, gember of andere ingrediënten! 

Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine bij Omroep Zuidplas en Radio Capelle van 9 augustus hoe je een basisboterkoek eenvoudig kunt maken. Hier te beluisteren klik

Recept voor 1 boterkoek

250 gram gezeefde bloem
250 gram boter
250 gram suiker liefst basterdsuiker
1 ei

* Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
* Klop het ei los en zet een klein beetje apart om de boterkoek in te smeren.
* meng alle ingrediënten door elkaar op een lage stand in de keukenmachine of met de mixer met de deeghaak, tot een smeuïg zacht deeg.
* doe het deeg in een springvorm of speciale boterkoekvorm en druk het geheel plat over de hele bodem. Maak de achterkant van een lepel nat en warm dan gaat dit makkelijker.
* smeer de bovenkant in met het restje ei.
* trek met een natte vork er streepjes in ter decoratie.
* u kunt zelf altijd nog wat amandelschaafsel op strooien
* warm de oven voor op 180 graden
* bak de boterkoek ongeveer 20/ 25 minuten goudbruin

Eet smakelijk,
Erwin de Visser

 


«   »