Welkom » Restaurant » Chocolade truffeltaart

Chocolade truffeltaart

Gepubliceerd op 14 december 2017 15:03

In de maandelijkse rubriek Koken met Passie bereidt chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas deze keer Chocolade truffeltaart.

Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine van 13 december in kleine stapjes hoe je op een eenvoudige manier deze heerlijke taart kan maken. Succes gegarandeerd en het is mogelijk het begin van je deelname aan Heel Holland bakt. Luister naar de uitzending hier

Chocolade truffeltaart

Deeg:
325 gr boter
225 gr suiker
Snufje zout
575 gr gezeefde bloem
3 grote eieren

Voor de vulling:
2 dl volle melk
5,5 dl room
65 gr suiker
350 gr pure chocolade 70% minimale cacao
2 grote eieren

Bereidingswijze
Vet om te beginnen een springvorm met een doorsnede van 28 cm in met een beetje boter. Roer voor het deeg de boter, de suiker en het zout door elkaar en spatel vervolgens de bloem en eieren door het mengsel. Wanneer het mengsel de structuur van broodkruim heeft is het tijd om het deeg snel met de hand tot een bal te kneden en deze met bloem te bestuiven. Kneed het deeg niet te lang, anders wordt het elastisch en taai en niet zanderig, zoals de bedoeling is. Verpak het deeg in keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit, bekleed de taartvorm ermee en zet die een half uur in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180 C of stand 4 en bak de taartbodem 12 tot 15 minuten blind tot hij stevig en bijna biscuitachtig is. Haal hem uit de oven en verlaag de temperatuur tot 170 C of stand 3.


Ga intussen aan de slag met de chocoladevulling. Doe de melk, room en suiker in een pan en breng ze op een laag tot matig vuur en af en toe roerend aan de kook. Zet de pan van het vuur, doe de stukjes chocola erbij, klop tot de chocola is gesmolten, doe de eieren erbij en klop nogmaals. Schenk de vulling in een kan. Zet de taartbodem terug in de oven, trek heel voorzichtig het rooster en stukje naar je toe en schenk de vulling in de vorm. Schuif het rooster terug en bak de taart 15 minuten. Hij is gaar als de vulling in het midden nog een beetje lobbig is.
Bedenk dat de taart tijdens het afkoelen nog opstijft. Heerlijk met een flinke schep creme fraiche

Eet smakelijk.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met Passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl


«   »