Brownies

Gepubliceerd op 16 februari 2018 19:05

In de maandelijkse rubriek Koken met Passie bereidt chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas deze keer Brownies

Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat.

Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine van 14 februari hoe je eenvoudig de lekkerste brownies kunt maken.


Ingrediënten 12 personen:

• 250 gr boter
• 200 gr pure chocolade (in stukjes gebroken)
• 80 gr cacaopoeder
• 65 gr bloem (gezeefd)
• 350 gr suiker
• 5 grote scharreleieren
• Eventueel 150 gr zure kersen of 150 gr gehakte noten
• schil van 1 geraspte sinaasappel

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bekleed een rechthoekig bakblik van 30 cm met bakpapier. Smelt de boter en de chocolade in een grote kom boven een pan kokend water en roer tot de boter en chocolade gesmolten zijn. Roer er de kersen of nootjes doorheen als je deze gebruikt. Meng in een andere kom de cacao, bloem en suiker en roer ook die door het mengsel van chocolade, kersen en nootjes. Klop de eiren los en meng ze door het beslag. Het moet een mooi glad beslag zijn.

Schenk het browniemengsel in de bakvorm en zet het ongeveer 45 minuten in de oven. Het gebak moet beslist niet helemaal gaar worden. De brwonies moeten aan de buitenkant droog en veerkrachtig zijn, maar nog kleverig van binnen. Laat het gebak in de vorm afkoelen, leg het vervolgens voorzichtig op een Snijplank en snijd het in vierkantie brokken.In combinatie met een klodder crème fraîche waar je de geraspte sinaasappelschil hebt geroerd, is het een heerlijk toetje.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl


«   »