Sinaasappercurd

Gepubliceerd op 16 maart 2018 10:59

Koken met passie

Wat is een curd en hoe maakt je het en met welke vruchten kun je allemaal een curd maken, zoals bijv. een sinaasappelcurd. Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine van 14 maart er meer over hoe je eenvoudig de lekkerste zelfgemaakte curd kunt maken, die je ook nog een tijdje kan bewaren.

Ingrediënten:
• 3 eieren
• 125 ml ongeveer 3 a 4 sinaasappels (sap + schil)
• 1 citroenen (sap)
• suiker175 g
• boter (ongezouten)115 g

Bereiding:
Doe de sap en de geraspte schil van de sinaasappels, citroen, de suiker en boter in een kom
Verwarm dit au bain-marie* en voeg dan de losgeklopte eieren toe.
Blijf het geheel verwarmen al roerend tot het mengsel indikt tot yoghurt dikte.

Giet in desinfecteerde potjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.

Eet smakelijk.

*Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen verhogen.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl
 

Terugluisteren


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.