Chimchurri

Gepubliceerd op 16 november 2018 om 12:19

Koken met passie

In de maandelijkse rubriek Koken met passie met chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Olifant op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas deze keer chimchurri.

Dit is een saus waarbij niet meteen een lampje zal gaan branden. In Argentinië en Uruguay zal je bijna altijd een schaaltje chimichurri bij je vlees aantreffen. Chef Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine welke ingrediënten je ervoor nodig hebt en hoe je het eenvoudig zelf kunt maken.

Ingrediënten:

* 3 tenen knoflook
* 2 el verse peterselie
* 2 el verse oregano
* 1/2 rode peper (zonder pitjes)
* Sap van 1 limoen
* 1 el verse bieslook
* 1 ui
* 2 el rode wijnazijn
* 100 ml olijfolie
* Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
Snij alle ingrediënten fijn zoals u zelf wenst. Hoe fijner gesneden des te beter de smaken. In de groene kruiden kunt u zelf variëren naar wens en smaak. Zelf doe ik er nog weleens koriander of een beetje munt bij.
Meng alle ingrediënten en proef het af.
Heel goed te bewaren in een potje in de koelkast. Heerlijk bij rundvlees of kip.

Eet smakelijk.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl 
 
 

Terugluisteren

 


«   »