Focaccia

Gepubliceerd op 19 april 2019 om 11:46

Koken met passie

In de maandelijkse rubriek Koken met passie met chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Dames op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas maakt Erwin deze keer een Italiaanse lekkernij die in Nederland ook populair is. Focaccia.

Focaccia is een plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua. De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dikker. Erwin vertelt in deze podcast uit Hitland Magazine van 10 april hoe je zelf een Focaccia kunt maken.
 
500 gram bloem toevoegen aan water waarin gist is opgelost.
Snufje zout toevoegen en deegbal 5 minuten kneden, daarna 1 uur laten rijzen
Gehakte rozemarijn, thijm mengen met olijfolie. Eventueel knoflook toevoegen en andere ingrediënten naar wens, zoals stukje olijven of gedroogde tomaatjes.
Bakblik invetten met olijfolie, gerezen deeg erin leggen en met tien vingers gaten in het deeg drukken.
Kruidenmengsel eroverheen gieten en 1 uur wegzetten onder een warme natte theedoek om te laten rijzen.
20 a 25 minuten voorverwarmde 220 graden.
 
Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl 
 

 


«   »