Bananencake

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 15:36

Koken met passie

In de maandelijkse rubriek Koken met passie met chef-kok Erwin de Visser van restaurant De Dames op het Leefgoed de Olifant in Zuidplas maakt Erwin deze keer een heerlijke bananencake.


BENODIGDHEDEN:
• 260 gram bloem
• 1 theelepel bakpoeder
• snufje zout
• 115 gram boter
• 165 gram bruine basterdsuiker
• 2 eieren
• 4 rijpe bananen
• 1 theelepel kaneel
• eventueel walnoten

BEREIDINGSWIJZE:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Doe de boter in een kommetje en smelt de boter in de magnetron. Voeg de boter, basterdsuiker, eieren, de bananen en de kaneel toe aan het bloemmengsel.

Meng alles goed door elkaar. Voeg op het laatste moment wat gehakte walnoten toe, als je dat lekker vindt.
Schep het beslag in een ingevette cakevorm en zet de cake vervolgens voor circa 60 minuten in de oven. Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.

Als de cake klaar is, laat je de bananencake minimaal een half uur afkoelen.

Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl
Als u een keer een suggestie heeft voor een leuk, eenvoudig gerecht voor Koken met passie dat Erwin zou kunnen bereiden, stuur dan uw recept naar: hitlandmagazine@radiocapelle.nl 
 

«