Metropoolmenu € 25,-

vijf gangen

Geldig van woensdag 25 t/m zondag 29 april.

Dit Metropoolmenu wordt geserveerd vanaf woensdagmiddag 17.00 uur.

 


Laatste Metropoolmenu uit Ho Chi Minh, Vietnam

In Vietnam heb je niet alleen de overbekende loempia, maar je kunt genieten van gevarieerd menu. Naar eigen zeggen hebben ze hier vijfhonderd verschillende authentiek Vietnamese maaltijden. Dat is misschien wat veel van het goede om allemaal te proberen.

Bedenk alleen dat koken hier niet enkel noodzakelijk is voor het overleven, het is een vorm van kunst. Trek dus niet direct je neus op voor een stukje slangenvlees, het kan verrassend lekker zijn. Maar geen zorgen: meer bekend vlees als kip of biefstuk krijg je hier ook wel.

In het midden van Vietnam is het eten wat pittiger. Hier eet je de meest creatieve creaties en allemaal 'spice-up' met rode pepers. De gerechten uit het noorden zijn wat minder experimenteel of scherp en neigen wat meer naar de Chinese keuken. Het meest gegeten tussendoortje hier is noodlesoep (Pho).

In het zuiden heeft de jarenlange Franse overheersing duidelijk sporen nagelaten. Hier kun je 's morgens een stokbrood halen voor ontbijt. In deze regio eten de mensen ook meerdere keren per dag een beetje. Dit in plaats van drie grote maaltijden.

Kenmerkend voor het hele land is het gebruik van rijst, verse vis, veel kruiden en heel veel groente en fruit. Enkele exotische fruitsoorten die kenmerkend zijn voor Vietnam zijn de jujube, een peerachtige vrucht en de longan, een soort lychee.

 

Goi Cuon Thit Heo

Koud rijstvel rolletje. Gevuld met gegrilde varkensvlees, mihoen, groenten en

verse koriander geserveerd met hoisinsaus en pinda

***

Tom Yam Kung

Vietnamese garnalensoep

***

Cha Gio

Vietnamese loempia met chilisaus

***

Cari Ga

Kip in curry-kokossaus

***

Kem Dua

Kokosijs met ananas


Reserveer hier, of bel 0180-323 414

 

Voor onze manier van koken zijn we afhankelijk van wat de natuur ons biedt. Als bepaalde ingrediënten niet meer vers verkrijgbaar zijn vervangen we ze door gelijkwaardige verse producten.